Професионален ремонт на покриви

Ремонтът на покрива е необходимост, за да е сухо и топло вкъщи

банер ремонт на покриви необходимост
Facebook
VK
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Свикнахме да се съобразяваме с всяка стотинка, но винаги неочаквано ни се стоварва по някой голям разход, който е сложно да поемем с месечните си доходи. А ни се изправя косата от мисълта за нов  кредит. За обитателите на еднофамилна къща такова неочаквано бедствие е теч от покрива след пороен дъжд или снежна зима като тазгодишната. С години не обръщаме внимание на покривната конструкция, а за покривно покритие се сещаме едва като вземе да капе в стаите ни.

Не пестете от ремонта

Няма как да се пести от такъв ремонт – или го правиш както трябва, или си поемаш риска скоро пак да „завали“ от някой ъгъл. Има няколко неща, които да не подценяваме при спешен  ремонт на покрива – опитни майстори, качествени материали и точни сметки. Важен е и срокът за завършване на покритието, и преценка за очакваните атмосферни влияния в периода на работа.

Анализирайте пазара

Като начало потърсете информация, анализирайте пазара и изберете фирма за хидроизолация и ремонт на покриви, която ще ви предложи качество и опит срещу разумни условия. Попитайте за препоръки от колеги, приятели и роднини, които вече са ремонтирали дома си. Интернет също може да се окаже безценен източник на информация. Изразът „най-ниски цени за ремонт на покриви“ често е рекламен трик, но в рекламите има телефони и форми за запитвания – свържете се с няколко фирми, разговаряйте на живо, поканете ги. Заинтересованите фирми ще изпратят майстор на оглед, ще изчислят коректно какво да се смени и колко ще струва. Така ще можете да планирате средствата си.

Както казахме – това си е голям, но необходим разход за дълги години напред. Затова при ремонт и хидроизолация на покриви не пестете средствата, но ги разпределяйте разумно. Вашият покрив може да се окаже проблем за целия дом, което предполага все пак по-сериозна инвестиция с оглед постигане на по-дълготрайни резултати. Помислете дали не е удачно, като така или иначе сте се захванали с покрива,  да не добавите и топлоизолация, каквато не сте имали преди. Често започваме да търсим начин да минем по-тънко, но това почти винаги се оказва нож с две остриета. Не го правете!

Съобразявайте се със сезона

Не поръчвайте ремонт на покриви през дъждовни дни. Най-често валежите са по-интензивни през есента и пролетта, а зимата като цяло е неприложим вариант за подобна дейност. Но точно в тези сезони се проявяват повредите и дефектите. Лятото от друга страна е най-подходящото време в годината да поправите своя покрив и неговата хидроизолация.

Гаранцията

Последно, но в никакъв случай по важност, е разбира се гаранцията. От лоялните фирми ще получите гаранционен срок за поправки на евентуални пропуски. Винаги търсете вариант за максимално дълга гаранция за извършения ремонт на покриви, който сте поръчали. Внимавайте да не попаднете на фирма-фантом, която след година няма да откриете никъде, което ни връща на избора на лоялна фирма, с утвърдени традиции и история,  както и множество доволни от нейните услуги клиенти. Истинските майстори държат на името си, градят доверие чрез качеството на труда си. Ще намерите такива и във вашия град.

Facebook Коментари

Facebook
VK
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Още статии от нашия Блог

банер дървена конструкция на покрив

Как се прави дървена конструкция на покрив?

За да имате стабилен покрив, е нужна прецизна изработка на главното скеле. Разбира се, когато стигнете до полагането на покривната конструкция, е препоръчително да работите

Facebook Коментари

Към статията »
банер технология ремонт на покриви

Ремонт на покриви – Технологични особености

Част 1 – Отстраняване на старото и подготовка за ново покривно покритие Пролетта наближава – време от годината, когато започва активна работа за ремонт на

Facebook Коментари

Към статията »
банер информация за ремонт на покрив

Кратки познания за ремонт на покрив

Наскоро ми се наложи ремонт на покрива, от което понаучих преди непознати тънкости. Толкова специфични, че реших да ги запиша, все на някого ще са

Facebook Коментари

Към статията »